Økonomi

Bornholmerkirken drives på baggrund af gaver fra kirkens medlemmer og venner.

Kontakt kirkens kasserer på e-mail: kasserer@bornholmerkirken.dk

 

Kontooplysninger

Ønsker du at give en gave til Bornholmerkirken, kan pengene indsættes på:

Regnr. 0654

Kontonr. 6877 964 955

 

Vi er meget taknemmelige for enhver gave, vi modtager – hvad enten den er stor eller lille.

 

Fradragsregler

Hvis du giver gaver til Bornholmerkirken, kan beløbene trækkes fra på selvangivelsen, da vi er godkendt som forening jf. ligningslovens § 8a.

I 2012 kan hver person få et fradrag for op til 14.500 kr. Den tidligere regel om at de første 500 kr. ikke var fradragsberettigede eksisterer ikke længere.

Ægtefæller kan opnå hver sit skattefradrag.

Der kan godt gives gaver til flere foreninger og organisationer, dog skal gaven være på mindst 500 kr. til hver forening/organisation.

 

Indberetning af gaver til SKAT

Bornholmerkirken skal hvert år indberette den enkelte givers gaver til Bornholmerkirken i løbet af et år til SKAT.

For dig som giver og skatteyder betyder det at dine fradragsberettigede gaver til Bornholmerkirken og andre godkendte organisationer bliver fortrykt på din selvangivelse på samme måde som din løn, pension, fagforeningskontingent, kreditforeningslån osv. Du skal altså ikke længere selv huske at skrive dine gaver på selvangivelsen.

Til gengæld kan du kun få fradrag for dine gaver til Bornholmerkirken hvis de bliver indberettet af Bornholmerkirken.

 

Nødvendige oplysninger fra dig

Nogle givere ønsker ikke at trække deres gaver fra i skat, og andre synes at det med gaver er en privat sag. Det er grunden til at vi skal have din tilladelse til at indberette dine gaver til Bornholmerkirken til SKAT. Indberetningerne skal foretages på cpr-numre. Det er grunden til at vi skal have oplyst dit cpr.nr. hvis du ønsker at trække dine gaver til Bornholmerkirken fra i skat.